Onderwijsvuur – met plezier en energie voor de klas

Tessa is 31 jaar, mentor en docent Frans op een vmbo-school. Van kinds af aan wist ze het al. Ze wilde juf worden! Uren zat ze boven op haar slaapkamer, met krijtbord, poppen en beren die haar leerlingen voorstelden en speelde ze schooltje. Als ze later groot is, dan wil ze met kinderen werken. Een klas helemaal voor haar alleen, vol enthousiaste koters. Waarbij ze haar geduld en enthousiasme kan inzetten en elke leerling de aandacht kan geven die het nodig heeft. Een grote droom, die uiteindelijk uitkwam! Met 23 jaar had ze haar diploma op zak en kon ze meteen starten op de school waar ze nu nog steeds werkt.

 Hoe zou het met Tessa gaan? Doet ze met plezier haar werk? Komen haar kinderdromen over haar werk uit? Of slokken de dagelijkse beslommeringen op haar werk haar langzaamaan op?

Maar liefst 1 op de 5 docenten en leerkrachten kampen met burn-outklachten. Wat is dat met de onderwijsbranche dat mensen zo uitgeput kunnen raken? Is het alleen de hoge werkdruk? Of kun je als docent zelf ook invloed op jouw werkplezier uitoefenen?

Over een paar weken kun je hier mee over lezen in Onderwijsvuur, een boek dat je meeneemt in de zoektocht naar jouw eigen vuur in je werk.

Nu alvast een exemplaar reserveren? Dat kan!! Klik hier

Onderwijsvuur – met plezier en energie voor de klas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *