Tweede voorproefje Onderwijsvuur

Van het ene op het andere moment kan Youri niets meer. Hij had nog wel wat kunnen lesgeven die dag. Er waren alleen wat irritaties richting zijn collega’s en er ontploften af en toe wat leerlingen in zijn les, die hij er had uitgestuurd. Ook al had hij al maanden vage lichamelijke klachten: hoofdpijn, veel spierspanning, vermoeidheid…  Maar ach, het was ook zo druk op school. Hij had er verschillende taken bijgekregen. Zijn mentorklas was erg bewerkelijk en vroeg erg veel van hem. Om kwart over vier loopt Youri naar zijn auto en kan hij letterlijk niets meer. Alle energie stroomt weg en hij zakt door zijn knieën, naast zijn auto……

Een doorzetter is die Youri. Zolang op zijn tandvlees gelopen en op kracht en uithoudingsvermogen eindeloos doorgegaan. Zijn geest en lichaam zijn zo uitgeput, dat hij letterlijk in elkaar zakt. Waarschijnlijk loopt hij al maanden of misschien jaren met lichamelijke klachten rond. En dan van de ene op de andere dag kan hij opeens niets meer. Het kan zelfs zo zijn dat hij compleet verward is en zelfs niet meer thuis kan komen en letterlijk is ingestort. Youri kan er niet meer omheen, hij heeft een burn-out.

Alvast een voorproefje uit ons boek “onderwijsvuur”.

Wil je het alvast reserveren? dat kan! Klik  hier

Tweede voorproefje Onderwijsvuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *