Boeken

“Onderwijsvuur – met energie en plezier voor de klas” is een boek voor iedere onderwijsprofessional die met een positieve drive  wil (blijven) werken.

Werken in het onderwijs is intensief. Er wordt veel van je verwacht, je wilt veel geven, maar je krijgt niet altijd de waardering en steun die je nodig hebt. Veel docenten en leerkrachten raken ongemerkt vermoeid, hun vuur dooft en het plezier neemt af. Een burn-out ligt op de loer.

In dit boek ontdek je welk vuur jou gaande houdt. Waar krijg je energie van en waar lekt het weg? Je leert je grenzen te bewaken om jouw onderwijsvuur weer maximaal te laten branden. Ervaringsverhalen en oefeningen helpen je om weer met energie en plezier voor de klas te staan. Je krijgt er weer zin in!

Bestel hier Onderwijsvuur (Inkijkexemplaar)

 

 

 

 

“Docent van nu” biedt vele mogelijkheden om je perspectief als docent te verbreden. Het geeft verschillende alternatieven om te onderzoeken en in je eigen praktijk uit te proberen. “Docent van nu” bevestigt je in wat je als docent al goed doet en het helpt nieuwe wegen te vinden om nog beter te worden. Het helpt je vorm te geven aan een leven lang leren en zoveel mogelijk te genieten van het leren van de leerlingen die aan jou zijn toevertrouwd.

 

 

“Mentor van nu” bestaat uit een handboek en een werkboek en helpt je om je inzicht te vergroten in je eigen persoonlijke begeleidingsstijl en om je begeleidingsvaardigheden te ontwikkelen en/of te verfijnen. Het bevat veel informatie die kan helpen passende kortdurende hulp te bieden aan leerlingen.

 

 

 

Onderwijsvannu.nl is een kennisplatform voor iedereen die met leerlingen of studenten werkt. Het biedt allerlei mogelijkheden waarmee je direct aan de slag kunt. Via dit platform worden regelmatig interessante boeken aangeboden.