Opleiding en certificering

Van 2008 tot 2010 heb ik de – door de overheid erkende – opleiding ‘synergetisch trainer/coach’ gevolgd bij OsmoConsult. In deze opleiding heb ik vanuit verschillende visies leren coachen en trainen. Sinds 2016 ben ik gediplomeerd registercoach, door het volgen van een aanvullende professionaliseringsmodule.

Nog steeds werkt Bureau Lumen op freelance basis nauw samen met HPC en OsmoConsult.

Tijdens coachingstrajecten en trainingen werk ik vooral vanuit het contextuele gedachtegoed, de Gestalt en het systemisch perspectief. Ook maak ik gebruik van oefeningen gebaseerd op de Cognitieve Gedragstherapie en de Transactionele Analyse.

Verder heb ik in mijn onderwijsjaren diverse cursussen en trainingen op het gebied van mentoraat en gesprekstechnieken gevolgd aan onder meer de Universiteit Utrecht.

Van 2003 tot 2012 heb ik met veel plezier gewerkt als docent natuur- en scheikunde, mentor en leerlingcoach aan het Christelijk Lyceum Veenendaal. Naast mijn huidige werk als coach en trainer ben ik nog steeds werkzaam als interimdocent binnen Teach-In Group. Dit betekent dat ik op verschillende scholen in het VO en MBO invalwerk verricht.

LinkedIn-profiel van Rolien Dijksterhuis weergevenProfiel van Rolien Dijksterhuis weergeven